4Bikers Forum

Material Corner => Bikes => Topic gestart door: mmgull op 29 januari 2020 - 18:05

Titel: Stuurmaat en stuurpen
Bericht door: mmgull op 29 januari 2020 - 18:05
Ik ben 1m79 en heb een frame 56. In theorie zou ik owv lange benen frame 57 moeten hebben. Toch voelt de fiets te groot. Ik denk dat het aan de stuurpen en het stuur ligt, niet aan het kader.

Stuurpen van midden stuur tot midden vork is 10 cm.
Stuurmaten zie foto.

Om  te testen of een korter stuur aangenamer is, heb ik het stuur naar boven gedraaid, en met handen bovenop het stuurt  dat voelt al iets beter. Alleen komen de shifters nu te hoog te staan en is met handen in beugels rijden lastiger (beugel is nu te kort).

Ik zou nu een kleiner stuur proberen en/of kortere pen. Wat raden jullie aan? Stuur wisselen of stuurpen wisselen? Persoonlijk zou ik stuur willen waarbij het makkelijker schakelen is tussen neutrale grip en beugelgrip. Voor mij is comfort veel belangrijker dan performantie.

Indien ander stuur, dan wel of geen compact? Ik dacht bvb aan https://eu.ritcheylogic.com/eu_en/comp-ergomax-handlebar (https://eu.ritcheylogic.com/eu_en/comp-ergomax-handlebar) of https://eu.ritcheylogic.com/eu_en/classic-neoclassic-handlebar (https://eu.ritcheylogic.com/eu_en/classic-neoclassic-handlebar) of https://eu.ritcheylogic.com/eu_en/comp-evocurve-handlebar (https://eu.ritcheylogic.com/eu_en/comp-evocurve-handlebar)

Welke drop? Welke reach?

Welke lengte stuurpen? Welke helling stuurpen?

Wat zit op de grens van Medium en Large? Large is duidelijk te groot voor mij maar klein ben ik nu ook niet.

Alvast bedankt.

(https://i.ibb.co/nMdM2MQ/20200129-173520.jpg) (https://ibb.co/qYqYGYm)

(https://i.ibb.co/f1sRyM9/20200129-173739.jpg) (https://ibb.co/tm9fvBz)
hoe html converteren naar jpg (https://nl.imgbb.com/)