Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
solosride.be / Re: 16-6-2018 TransBelgie West-Oost
« Laatste bericht door Shorty Gepost op 28 juni 2018 - 21:13 »
Thx;
hoe was de nz?
2
solosride.be / Re: 16-6-2018 TransBelgie West-Oost
« Laatste bericht door Magura Gepost op 28 juni 2018 - 20:18 »
Altijd leuk, zo'n verslag.

Je rijd precies zelf terug het parcours  :045: :045: :045:.
3
Toertochten / 01-07-2018 Lommel kattenbos
« Laatste bericht door big-Mac Gepost op 25 juni 2018 - 13:08 »

 
Aanstaande zondag is het weer tijd voor onze jaarlijkse zomertocht.

Zoals steeds bieden wij jullie een afwisselend parcours van boswegen, singletracks en enkele zandduinen aan. Dit alles in een zeer bosrijk gebied (het grootste bos van Vlaandren "Bosland"), hierdoor ligt het off road gehalte bijzonder hoog.

Afstanden zijn 14-20-30-40 en 60km
Vertrek van 7u30 tot 10u30
Locatie, Voetbalterrein Kattenbos-sport.
Oude Diesteresebaan 58
Lommel
4
solosride.be / 16-6-2018 TransBelgie West-Oost
« Laatste bericht door Shorty Gepost op 23 juni 2018 - 19:29 »
TransBelgie West-Oost 2018

Een open vakje bij deze rit op Solosride.be, dat moesten we veranderen.
Begin dit jaar samen met Bert en Illya beslist om deze half juni te rijden. Niet de non-stop versie maar de easy-versie met twee overnachtingen. Illya had zijn ouders bereid gevonden om ons support te geven op 2 campings
Enkele weken geleden werd Illya echter ziek en zou niet meerijden aangezien hij bijna 3 weken nauwelijks iets kon rijden. Hij zou zelf voor ondersteuning zorgen, mb onze tenten opzetten op de camping en ons eten warm maken. Dit apprecieerden we enorm!
Zo vertrokken Bert en ik vrijdag late namiddag met de trein naar De Panne, waar we tegen 19.30u aankwamen. Van daaruit 12km met de fiets naar Oostduinkerke waar Bert een jeugdherberg had geboekt, jaja we voelen ons nog jong.
Na een deugddoende maar korte nacht vertrokken we zaterdag 5u15 richting De Panne waar we om 6u vertrokken aan de grenspaal. Meteen konden we beginnen stappen, duinzand is niet fietsbaar. Na een tweetal kilometers konden we eindelijk op het zadel, en dit voor meerdere uren. De eerste uren rolden over rustige asfalt- en veldwegen. Niet meteen de meest uidagende paden maar wat er niet is kunnen de parcourbouwers zelf ook niet uit hun hoed toveren. De Catsberg was de eerst echte klim die we voor de wielen kregen.
Na de Kemmelberg over bospaden kwamen we in Dranouter en hebben we op een zonnig terras, dat eigenlijk nog niet open was, een koffie gedronken of waren het er drie? Bert? Rustig weer vertrokken via enkele leuke speelbosjes en korte klimmetjes. Dikwijls liep de track over smalle padjes tussen weilanden met hoog gras en verdomd hoge brandnetels. De bloedsomloop werd meermaals gestimuleerd.
Rond de middag rustig op een bankje ergens ten velde een boterhammeke gegeten en tot de conclusie gekomen dat we toch twee gelukzakken waren...Ook met het weer hadden we geluk, droog niet te warm en westelijke wind, wat wil je nog meer. De ondergrond was poederdroog wat het ook goed bollend maakte.
Met de wind in de rug vervolgden we ons pad over bos- en veldwegen, door kleine dorpjes van welke we het bestaan niet eens wisten. Nu wel op regelmatige basis enkele klimmetjes, zalige afwisseling voor de benen. Bovenop de Kluisberg nog snel een terraske gedaan waarna we door het Kluisbos verder mochten, fijn bike-bos. Wat later ook nog door het muziekbos waar er een zeer plezant kort technisch stukje inzat.
Stilletjesaan bolden we richting Geraardsbergen waar de Vesten en natuurlijk de Muur ons pad nog zouden kruisen...en de Muur dat is voor ons vals plat...
Op de camping aangekomen had Illya reeds onze tent, matraskes en slaapzakken klaargezet. Ook het eten was net warm, zalig toch. Na een deugddoende douche waren we weer helemaal als nieuw, of toch zo goed als.
Goed voor 206km, 2100hm en 10u30 rijtijd 11u40 onderweg ofzo.

Op zondagmorgen om 5u stond wederom de wekker. Zéér rustig wakker worden, wat eigenlijk een kleine twee uur zou duren bij mij. Niks last van de beentjes, zalig toch om nog zo jong te zijn. Het hoge gras en de hoge brandnetels waren natuurlijk ook weer van de partij, het jeuken van de eerste dag was nog niet eens over. Nu wel vanaf het begin wat meer bergop met soms een steiler stukje. Het ontwaken van de Vlaamse rand rond Brussel had ook wel iets. Rustig een boke eten met in de verte de skyline van onze hoofdstad.
Via smalle doorsteekjes kwamen we in het Zonienwoud. Een E-biker reed even voor ons uit maar moest ons toch laten voorgaan, say no more. Het bolde hier vlot, zelfs een lange single-track haalde ons niet uit het ritme.
Na verloop van tijd kwamen we in Villers-la-Ville. Hier hielden we even stand voor een korte eetpauze aan de oude abdijruines. Hier rolden we helemaal het Franstalige landsdeel in. We vervolgden onze rit richting Namen. Ondertussen werden de klimmen langer maar ook de afdalingen. Iets voor Namen kwamen de allereerste nattere stukjes, niet veel en meestal vlot te omzeilen. Na enkele fijne steilere klimmen besloten we nog even een boke te eten, zalig in het midden van een bos. Ook vandaag trouwens weer wind mee, droog en ideale fietstemeratuur. Mooi, het leven is mooi. Op naar de echte Ardennen door de prachtige streek rond Gesves en Havelange. Een paar stevige klimmen brachten ons tot Hamoir van waaruit het niet zo ver meer was tot de camping. Laatste klim was er ook nog eentje die kon tellen maar een zeer fraaie afdaling liet deze snel vergeten.
Op de camping wederom prachtig werk van Illya: tenten slaapklaar, eten warm en elentrik afgeluist bij nen Hollander.
Vandaag 215km, 3200hm en 12u10 rijtijd in 13u onderweg.

Maandagochtend 5u weer uit de slaapzak, de benen voelen verassend fris. Bert heeft iets meer last van de voorbije dagen maar als een koele krijger geeft hij geen kik, chapeau.
Eerste klim is er eentje om wakker te worden, vlotte afdaling erna ook. Hier zitten we wel in een echte bike-streek en dan kunnen offroad versie van Chambralles en Redoute niet achterwege blijven. Zalige hobby toch...relax, take it easy.
De afdaling van de Redoute is een stevige en mijn achterband heeft het er knap lastig mee. Even wat bijpompen voordat we onze weg konden verderzetten. Vrij lange klim nu richting Hautregard.
Bert krijgt het ondertussen wat lastiger met de klimmen, normaal na ondertussen 26u fietsen. Het tempo blijft er wel inzitten, chapeau kerel. Richting Spa gaat het over mooie klimmen en amusante afdalingen. Vanuit Spa gaat het over fijne paden richting Hoegne. Hier is het toch echt zalig fietsen zonder wandelaars. Dit blijft een prachtig stuk natuur, en zalig om te biken.
Bovenop de Hoegnevallei nog eens een boke gegeten en even met Illya gebeld die ons vanuit Krewinkel tegemoet zou fietsen. Van hieruit liep het traject verder naar de Botrange, niet steil maar wel lang stilletjes bergop. Na een gelleke, of waren het er twee, liep het bij Bert weer wat vlotter. Normaal ook als je in deze streek mag doen wat je graag doet. Richting Bayehon met zijn prachtige waterval, hoogste natuurlijke van Belgie, en zo over de flanken naast Reinhartstein.
Bert krijgt het hier weer wat lastiger: waarom ik.....en niet een ander, waarom ik die nooit.......En er zijn er nog hoor: het meisje van de buren en natuurlijk de hit kom nu....maar we wijken af.
Rond het stuwmeer van Robertville krijgen we de voor ons gekende paadjes en zo liep het mooi verder naar het stuwmeer van Butchenbach. Hier reden we Illya tegen het lijf. Hello, long time no see. De zeer mooie en snelle track rond het meer was zo voorbij. Nu kwamen weer meer veldwegen, inclusief gras en brandnetels, ten tonele.
De voorlaatste maar steile klim liep nog zeer lekker, voor de een al wat vlotter dan de ander. Laatse klim van deze prachtige driedaagse reden we allen samen, wiel aan wiel, tot aan de mega grenspaal in Krewinkel. YESS we did it!

Laatste dag goed voor een 120km, 3400hm 8u25 rijtijd en een 9u onderweg. Perfect droge ondergrond op wat gespetter na.

TBWO, 540km, 8700hm en netjes binnen de 60u
Bedankt en proficiat Bert, top-biker en top-kaartlezer. Je trainingsarbeid, karakter en je liefde voor de bike heeft tot het uitrijden van deze rit geleid.
Nu kan je hoofd bekomen van de schlagers, of is dat verloren moeite en zit Helmut tot het einde der tijden in je hoofd.
Ook merci Illya, ook top-biker die door omstandigheden werd gedwongen tot onze Kampfmeister. Knap dat je je wilde inzetten om ons de maximale rust te geven tussen de riten.

Ook bedankt Solosride.be voor de perfect uitgewerkte track. Alles zeer netjes aangeduid onderweg, perfecte beschrijving vooraf met de nodige info over eventuele bevooradingplaatsen enz.
Wist je dat:
-we een ooievaar hebben gespot in de Ardennen? Of was het een roofvogel?
-de Moeren in de Westhoek liggen en niet rond Moerbeke-Waas?
-Helmut Lotti geboren is op 22oktober 1969?
-teken altijd kunnen toeslaan, ook na het fietsen in de auto?
-Tim de wekker niet hoort, zelfs als deze op zijn oor ligt?
-Illya iets heeft met biljardballen?
-Bert zo snel kan ontbijten dat ik op die tijd niet eens mijn tanden heb gepoetst?
-er elke dag wel een automobilist zijn ongenoegen moest laten blijken tov fietsers?
-oldtimers verschrikkelijk kunnen stinken?
-je van Red Bull eigenlijk geen vleugels krijgt maar wel ne stinkende adem?
-er gigantisch veel konijnen rondlopen in de velden?
-we ook Reinhart hebben gespot?
-dit meer is dan een hobby, it’s a way of life.
5
Wedstrijden / Re: 12/07/09"Ticket" Erbeskopf nu zondag
« Laatste bericht door Virginiaz Gepost op 6 juni 2018 - 08:05 »
Overall, these are what I'm following so I want to know if you can recommend me.
6
Après-bike / Re: Vernieuwde GTA-gidsen
« Laatste bericht door Virginiaz Gepost op 6 juni 2018 - 08:05 »
Can you recommend it? Where can these stories be studied?
7
solosride.be / Re: Solo's Ride ( gps chrono)
« Laatste bericht door Berre Gepost op 7 mei 2018 - 08:37 »
Dat was het spoor dan dat ik af en toe spotte.
Ik begrijp je opmerking over sommige afdalingen. De zichten maken het dan weer meteen goed!
Momenteel heb ik een versie waar er hier en daar wat mooie afdalingen in geplakt zijn.
Dat verhoogd zonder meer het fun gehalte, maar maakt het iets pittiger.
mijn favoriete solos 'remake' is dan ook de +/-90km versie met ongeveer 3300hm.

Je kruist op een gegeven moment 'halfweg' de asfaltweg richting Rosier. Hier heb ik de neiging om over de weg een stuk verder te rijden richting top, wetende dat de offroadklim dikwijls vettigheid is.
8
solosride.be / Re: Solo's Ride ( gps chrono)
« Laatste bericht door Shorty Gepost op 6 mei 2018 - 21:12 »
Dikke proficiat, knappe tijd.
Mooi verslag ook.
9
solosride.be / Re: Solo's Ride ( gps chrono)
« Laatste bericht door matthiav Gepost op 6 mei 2018 - 08:57 »
Gisteren heb ik voor het eerst solo's 108 gereden. Hierbij een klein verslagje. De website van solosride.be is me al langer gekend, maar het was er nog nooit van gekomen om één van de ritten te rijden. Vorig jaar ben ik wel eens aan de Elias ride begonnen, maar na twee lekke banden en een kapot ventiel halverwege besloten om niet zonder reserveband voort te rijden. Zelf ben ik een wedstrijdrijder, en rij ik vooral mtb marathons en granfondo's (met de racefiets). Toch gaat mijn hart vooral sneller slaan bij lange en uitdagende ritten in een mooie omgeving. Als het past qua training probeer ik deze zoveel mogelijk te doen. Aangezien ik een laatste lange training wou doen voor de BeMC en het prachtig weer beloofde te worden, was het een ideaal moment om mij eens aan solo's 108 te wagen.

Ondanks dat sommigen liever op de Rosier startten, besloot ik in Remouchamps te vertrekken. Ik heb niet echt moeite om met een koude motor meteen te klimmen en het leek me aangenaam om met een minder zwaar stuk te eindigen. Onder een straalblauwe hemel vertrokken rond half 9, met slechts twee wolkjes aan de lucht: zou de overvloedige neerslag van in het begin van de week en de Enduro wedstrijd die op dezelfde moment plaatsvond in Remouchamps voor hinder zorgen? Beide kleine zorgen bleken ongegrond. De eerste beklimming over asfalt kon natuurlijk meteen tellen, maar een leuke singletrack in dalende lijn daarna zette meteen de toon voor een leuke dag. De klim naast de Ninglingspo was de eerste lange beklimming van de dag, maar niet al te moeilijk om daar een juist tempo te vinden. De stenige klim bij Quarreux was technisch een moeilijkere: niet altijd evident om op de steilere stukken en op losse stenen het juiste spoor te vinden. Af en toe een voetje aan de grond zetten was hier niet te vermijden. De daaropvolgende afdaling was de meest technische (en ja, de leukste dus) van de dag. Dan volgde de klim langs de Chefna, niet al te moeilijk. De afdaling volgde een beekje en dat was de eerste keer van de dag dat ik mij en mijn fiets mocht vuilmaken. Dat hoort er bij natuurlijk in de Ardennen. Het parcours lag eigenlijk overal kurkdroog, op stukken na die door stroompjes altijd nat liggen. Na het oversteken van de Amblève en de spoorweg volgde een stukje dat wel te lijden had gehad onder stormschade. Het zou een van de weinige stukken van de dag zijn waar ik met de fiets over de schouder over enkele serieuze boomstammen moest kruipen.

Even doorspoelen naar Stoumont. De klim ervoor was één van de langste en hoogste van de dag. Jammer vond ik het wel dat het na deze klim rechttoe rechtaan naar beneden stormen was. Sowieso was ik van plan me in Stoumont te bevoorraden, maar als we dan een bakkerij met terras passeren, dan moeten we wel even met een cola en een stuk rijsttaart van de zon genieten. Een van de mooiste stukken van de dag was ongetwijfeld de singletrack na de weide met poortjes. Deze leek maar te blijven duren, dit zijn de trails waarvoor ik van het mountainbiken hou. Het stuk rond Brume en Coo was ook leuk. Prachtig om, eens boven, de bassins door de bomen heen beneden te zien liggen. Met het prachtige weer hadden ze een mooie donkerblauwe kleur. De beklimming daarvoor, die hakte er wel in. Daar moest ik, op het steilste stuk en de losse stenen, toch even van de fiets. Zoals hier op het forum al vaak staat, volgt er dan inderdaad een klein stukje dat er altijd vuil en met diepe plassen bijligt. Niet zo heel leuk maar het was eigenlijk korter en iets minder erg dan ik had verwacht. Maar meerwaarde biedt het ook niet echt, mocht de route ooit aangepast worden, dan is dit iets om er uit te knippen lijkt me.

Opnieuw klimmen maar, deze keer boven Trois Ponts. De parapent weides zijn voor mij een van de mooiste stukjes in de Ardennen. Het was de eerste keer dat ik daar kwam, wat een uitzicht.. Je moet niet ver van huis gaan om het gevoel te hebben dat je op reis bent. Dan is het al stilaan tijd om naar de Rosier te gaan. Eerst de klim naar Borgoumont. Dit was technisch en fysiek misschien wel de moeilijkste klim van de dag, bijna perfect boven geraakt maar dan vlak voor het einde toch eens voet aan de grond. Het leverde me toch een KOM op Strava op (niet dat we het daarvoor doen), grappig om te zien dat bijna alle andere renners die daar voorbij zijn gefietst op Strava ofwel Solo's ride of een Lowie ride aan het rijden waren. De afdaling naar Moulin du Ruy was wel leuk, opnieuw grotendeels door een beekje. Hier kwam er ook een wilde haas mijn richting uitgelopen (die daarna zijn naam waard maakte), niet veel later vloog er een grote roofvogel vlak voor mij weg. Prachtig toch, zo'n dag in de natuur. Op de top van de Rosier heb ik ook nog een wild everzwijn gezien. Maar goed, de Rosier dus. Al tig keer opgereden met de racefiets, de eerste keer offroad nu. Daar waar het met met de racefiets een van de mooiste klimmen in de Ardennen is, vond ik hem off-road wat tegenvallen. Het einde van de beklimming licht er zeer slecht bij. Het begint met een nat stuk met redelijk wat plassen, maar dit valt goed te doen. Op het einde (daar waar er een grote omheining staat) liggen er overal bomen omver. Daar zie je zelfs geen pad meer, en is het met de fiets op de schouder over boomstronken klimmen. Het is gelukkig geen al te lang stuk meer.

Het stukje GR in de afdaling van de Rosier was leuk om te doen. Op gps was dit wat moeilijker te volgen, regelmatig even verkeerd gereden, maar een leuke afwisseling voor de bredere bospaden. Het bos in Creppe was meer dan een beloning van het geleverde weg. Een van de leukste stukjes die ik ken, altijd fijn om zo'n nieuwe stukken te ontdekken. Een blik op de klok leerde mij dat er wel eens een goede chrono-tijd in zat. Dit was zeker niet het doel van dag, daarvoor ben ik regelmatig nog eens gestopt (zonder te treuzelen), maar als het er in zit dan wil ik het ook niet laten liggen. Op de top van de Rosier had ik nog een 32 km te gaan. Als ik dit in minder dan 1h45 wist af te leggen, dan zou ik de snelste tijd hebben. Op dat moment was ik blij dat ik in Remouchamps gestart was, zodat het nu meer dalen dan klimmen was. Gelukkig stond er ook een NO-wind in de rug, want de vermoeidheid begon wel op te komen nu. Die twee steile pukkels in de laatste 5 km had ik wel echt niet meer zien aankomen. Man man dat stak tegen, op de laatste klim zelfs nog even van de fiets gemoeten. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar de voldoening bij aankomst was groot. De Solo's ride 108, die kunnen we van mijn bucketlist schrappen. Totale tijd: 8h04, beweegtijd 7h27 en 3940 hm volgens de gps.

Ik vond het een zeer mooie rit. Als een rit van 8h voorbij gaat alsof je 3h op de fiets zit, dan weet je dat het goed zit. De nadruk ligt wel sterk op hoogtemeters, zeker in de afdalingen zou het fun-gehalte wel hoger kunnen liggen. Dit is zeker geen kritiek, eerder een vaststelling. Voor dat laatste zijn de Lowie-rides meer geschikt vermoed ik. Dat zijn dan ook de volgende op mijn bucket list :)
10
Toertochten / 06.05.2018 - Overijse - MTB Overijse toertocht
« Laatste bericht door LuckyIron Gepost op 3 mei 2018 - 14:20 »
Inschrijving en vertrek:

Bredestraat Hagaard (Voetbalplein Tempo)

Je kan je inschrijven in de kantine van 8h tot 10h3030km- +-600hm

47km -+-850hm

64km - +-1000hmInschrijvingsgeld (verzekering-bevoorading):

-(4€ licentie) en (5€ zonder licentie)

- de 62km hebben 2 bevoorradingen!

- gratis voor kinderen onder de 12 jaar

Faciliteiten:

-Uitgebreide bevoorrading, sportdrank, fruit,koeken

-Afspuitstand

-Warme douches

-Rode Kruis Hulppost

-Gezellige aprés-bike

-Broodjes en hamburgers

-Pechdienst

-Parcours afgepijld met fluoriserende pijlen

-Bewaakte fietsstalling

** VERNIEUWD PARKOERS**

Contact:

-bellen naar 0498/45.97.71

-mailen naar ivan.dehertogh@skynet.be

info te vinden op http://mtboverijse.be/
of updates via onze facebook pagina
Pagina's: [1] 2 3 ... 10