Auteur Topic: Hoogetmeters met de (niet-barometrische) GPS: een oplossing  (gelezen 1598 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JefB

  • 4Bikers Member
  • Berichten: 148
Hoogetmeters met de (niet-barometrische) GPS: een oplossing
« Gepost op: 6 oktober 2008 - 09:08 »
De hoogtemeters van een GPS kloppen nooit, althans da's wat ik ervaar met m'n forerunner 305 en wat ik lees van anderen.

Hier is een oplossing voor: gebruik het gratis trainingslogboek sporttracks in combinatie met z'n elevation correction plug-in. Sporttracks is te downloaden via http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/ en de plug-in via http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/Plugins/plugin_detail.php?id=71Wat doet sporttracks? Sporttracks is een online trainingsdagboek dat automatisch alle gegevens van je gps download en summary stats van je training bijhoudt: alle gemiddelden, grafiekjes van HR, snelheid, cadans, hoogte,... Je kan zo overzichten per week/maand/jaar maken en dat ook per activiteit. Daarenboven is google maps geïntegreerd zodat je ineens een mooi kaartje krijgt van je tochtje. Ook persoonlijke gegevens (sleep hours, gewicht, rustpols,...) kan je dagelijks bijhouden en in overzichtjes gieten.

Er zijn ontzettend veel opties in sporttracks: eenheden, hoeveel smoothing van je data, plug-ins, te tunen zones voor HR, speed, cadans, etc. Het gaat zelfs automatoisch op basis van je gps gegevens op zoek naar het actuele weer tijdens je training. En dit allemaal gratis! Onmisbaar voor elke duursporter.

Wat is de elevation correction plug-in?
Dat is een extraatje dat op basis van je track verbinding gaat maken met meer correcte elevation data van de NASA en zo een véél betere inschatting van je hoogtemeters gaat maken. Vergelijkingen tussen barometrisch gemeten hoogtemeters en gps gecorrigeerde hoogtemeters zijn alvast heel bemoedigend.

Just a tip.  En als je het getest hebt, laat je  bevindingen eens weten.

JefB

« Laatst bewerkt op: 6 oktober 2008 - 09:13 door JefB »