Auteur Topic: SP 17 Brabantse Wal (NL)  (gelezen 1455 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Magura

 • Elias Van Hoeydonck
 • Ontwikkelingsteam
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 2795
 • www.solosride.be
  • solosride.be
SP 17 Brabantse Wal (NL)
« Gepost op: 26 december 2012 - 22:55 »
Het was weeral van maart dit jaar geleden dat ik nog is een Nederlandse GR afhaspelde.

Hoog tijd om als Kerstkalkoenverbranding op 26/12/2012 met jinba ittai daar verandering in te brengen.
Vandaag stond dus het SP 17 Brabantse Wal op het programma.


We vertrokken vanuit Bergen op Zoom, de officiŽle startplaats van het streekpad, om het traject in wijzerszin te volgen zoals staat beschreven in de topogids.
Afgaande op de buienradar, besloten we vroeg te vertrekken.  Vroeg, dus het eerste stuk in het donker.  Mooi, om zo langs het water de zon te zien opkomen !Eens de zon op was, was het traject richting Steenbergen zoals verwacht wat minder.  Vanaf de Wouwse Plantage terug meer onverhard en bossen op het programma.Vanaf dan de rest van de dag een mooi traject !
Ook het weer zat 100 % mee.  Regelmatig de zon, en slechts 2 kleine buien op de helm.Via Huijbergen gaat het lange tijd doorheen de bossen en heidegebieden.  Af-en-toe op de grens met BelgiŽ, afgaande op de grenspalen.
Vooral de Staartse Heide, de Nederlandse zijde van de Kalmthoutse Heide, was de moeite.  Een gebied met veel potentieel.We prijzen ons gelukkig dat het winter is ... hier in de zomer zonder Zandman ...Ook na een korte onderbreking in Putte, blijft het bosrijk.  Mooi, dat maakt het eerste deel naar Steenbergen volledig goed !
Het gaat verder naar Ossendrecht, Hoogerheide en Woensdrecht.Daar zijn we terug op het westelijke stuk van het traject, waar we regelmatig de Brabantse Wal op-en-af moeten klimmen en dalen.Uiteindelijk komen we na 7,5 uur onderweg terug aan in Bergen op Zoom, waar we nog de aanlooproute vanuit het centrum meepikken.  Zo, het SP 17 Brabantse Wal zit er weer op.  Een gevarieerde tocht.  Het noordelijkste deel is veruit het saaiste.  Zonde, want de rest was zeker en vast te pruimen.  Merci Nico voor het gezelschap !
Je kan HIER m'n foto's terugvinden, voorzien van wat commentaar.

jinba ittai

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 124
Re: SP 17 Brabantse Wal (NL)
« Reactie #1 Gepost op: 20 januari 2013 - 22:36 »
Op volgende link nog een filmpje van onze tocht.
Beeldkwaliteit stelt niet veel voor, condens op de lens door wisselende weersomstandigheden  :(

http://www.vimeo.com/57388892


JohnnyD

 • John Dekkers
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 31
Re: SP 17 Brabantse Wal (NL)
« Reactie #2 Gepost op: 27 januari 2013 - 17:07 »
Hey, da's min of meer m'n achtertuin. Mooie route gereden, maar er ligt een veel mooier potentieel aan bikepaden. Maar mss is deze route wel een mooie aanleiding om iets uitdagender uit te stippelen als de conditie en de weersomstandigheden het weer gaan toelaten...