Auteur Topic: GPX files nog beschikbaar via dit forum?  (gelezen 1469 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jurriaan

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 3
GPX files nog beschikbaar via dit forum?
« Gepost op: 16 november 2018 - 22:48 »
Ik kreeg een email van solosride.be met het volgende bericht:
Voorlopig staan alle activiteiten van solosride.be on hold. We bekijken hoe we in de toekomst verder willen/kunnen doen en houden jullie op de hoogte.
De gpu files voor de MMMM en EEEEE zijn via een andere manier nog te verkrijgen? Iemand die deze in zijn privé collectie heeft?

Magura

 • Elias Van Hoeydonck
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 2802
 • www.solosride.be
  • solosride.be
Re: GPX files nog beschikbaar via dit forum?
« Reactie #1 Gepost op: 20 november 2018 - 20:43 »
Beste,


Het klopt inderdaad dat we onze activiteiten na 12 jaar on hold hebben gezet.  Dit om 2 redenen:


 • We hebben momenteel allebei geen tijd meer om onze (uit de hand gelopen) hobby te behartigen.  Van begin af aan hebben we er bewust voor gekozen om niet de zoveelste site te worden die gewoon een "database" is van tracks, zonder de kwaliteit ervan te garanderen.  We willen elk traject enerzijds up-to-date houden, en anderzijds moet het parcours een meerwaarde bieden tov de reguliere dingen die je op internet vindt.

  Ik heb voor bijna elk traject nog mooie aanpassingen in de pipeline (bvb. 4 gloednieuwe singletracks voor de MMMM, 20 km (!) omzeggens uitsluitend nieuwe singletrack voor EEEEE), volledige nieuwe parcoursen in Vianden en de valleien van de Eisch, Mamer en Alzette, een nieuwe onroadrit in Luxemburg, grondige updates voor de Project X in het Müllertal en de Red Rock enz).
  Maar het ontbreekt ons gewoon aan tijd om die aanpassingen op PC-niveau door te voeren.

  Anderzijds willen we ook absoluut vermijden dat jullie met "oude" tracks op pad gaan, waarvan we hebben ontdekt dat ze stukjes bevatten die "not done" zijn geworden ... vandaar dat je vraag om zo maar effe wat tracks door te spelen ongepast is.


 • Verder zijn we ook "slachtoffer" van hoe men tegenwoordig omgaat met GPS-tracks.
  We vragen steeds letterlijk met aandrang om GPS-tracks niet te verspreiden, bij vragen van anderen gewoon te verwijzen naar solosride.be en al zeker geen tracks op internet te zwieren, zoals bvb. Strava.

  Blijkbaar zijn we hierin te naïef geweest, want zonder veel moeite kan je zien dat bvb Strava "vol" staat met onze ritten, rechtstreeks of onrechtstreeks met plug-ins downloadbaar.
  Anno 2018 kan je dat blijkbaar niet meer tegenhouden, zelfs niet als je het expliciet vraagt.

  Bovendien zijn er organisaties die het nodig achten om onze ritten gewoon klakkeloos te kopiëren.
  Bij de meesten hebben we absoluut geen problemen mee, deze maakt het wel héél bont.  Ze gebruiken gewoon 100% hetzelfde traject als de MMMM en EEEEE ... identiek hetzelfde traject, identiek dezelfde lussen, identiek dezelfde richting, gewoon alles tot op de meter gelijk (en hebben dat ook gewoonweg toegegeven).  Zonder enige bronvermelding.  Vergelijk het met het alfabet --> het staat je vrij om alle letters van het alfabet te gebruiken; uiteraard mag je ook alle woorden gebruiken, zelfs zinnen; maar integraal een volledig boek kopiëren is plagiaat ... .
  Nadat we hen vorige winter hierop fijntjes hadden gewezen, en hadden aangegeven dat bepaalde zones uit het oude parcours écht wel not done zijn om een groep over te jagen, beloofden ze om hun site en parcoursen aan te passen én slechts 1x per jaar hierover te passeren in het voorjaar ... als je dan in september toevallig zelf ter plaatse ontdekt dat ze zowel door de gevoelige zones rijden (waarop ze vooraf aangaven hier niet meer te passeren) én dit 2x per jaar (in plaats van éénmalig over een aangepast parcours), dan hoeft het niet meer voor ons.

  Wij bieden al onze ritten gratis aan, steken er naast een hoop brandstof (verplaatsingen elk weekend om dingen te checken) ook nog een héél wat vrije tijd in, maar blijkbaar hoort respect er tegenwoordig niet meer bij.
  Dat was voor mij ook wel een druppel teveel ... .


Hopelijk heb je begrip voor ons standpunt.
We hopen zelf ook van harte dat we terug de tijd en motivatie vinden om er ons terug op te storten met volle goesting !


Elias
solosride.be

Jurriaan

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 3
Re: GPX files nog beschikbaar via dit forum?
« Reactie #2 Gepost op: 21 november 2018 - 22:39 »
Beste Elias,

Hartelijk dank voor uw uitgebreiden reactie.
Een volledig heldere uiteenzetting van hetgeen waarom de tracks niet meer beschikbaar zijn. Mijn vraag naar tracks was vanuit eigen belang, gebaseerd op mijn (soms naïeve) eerlijkheid.
Ten onder gegaan aan het eigen succes zou een kant kunnen zijn. Ware het niet dat dit niet de waarheid is omdat de ‘gebruiker’ de regels heeft geschonden. De regel is voldoe aan de de overeenkomst die men sluit bij het vragen naar , verkrijgen van en gebruik maken van de tracks. Helaas konden een aantal dit niet. Ik vermoed dat het aantal groter is dan ik zou willen.

Mij idee was om begin juli deze track te rijden. Strava zou meelopen voor privé gebruik, ook omdat mijn onderneming verbonden is met Strava. Een onderneming die staat voor het respecteren van de regels die landeigenaren stellen. Ik zou verder geen aandacht aan de vakantie besteden behoudens enkel het offline nagenieten.
Genoeg over mij.

Ik wens u veel mountainbikeplezier toe en nogmaals dank voor uw reactie.

Groet,
Jurriaan Vis

Toevoeging: ik zie nu dat uw link verwijst naar een ondernemer. Zorgelijk dat die op deze wijze hier zo mee om gaat en de aanpassingen van de routes niet heeft overgenomen/ besproken heeft/ een bijdrage geleverd heeft aan.
« Laatst bewerkt op: 21 november 2018 - 22:54 door Jurriaan »

PhrAcE

 • Kris De Craemer
 • 4Bikers Crew
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 1133
  • bk0ne ProDucTioNzzz - PhraSeR StyLee
Re: GPX files nog beschikbaar via dit forum?
« Reactie #3 Gepost op: 30 december 2018 - 22:07 »
Altijd goeie ervaringen gehad met VASA maar dit is toch zéér triestig...