Auteur Topic: Knie problemen  (gelezen 25844 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Qube

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 689
  • teamNomaDesk.com
Overbelasting kraakbeen
« Reactie #20 Gepost op: 21 juni 2005 - 22:47 »
Citaat
waarom je deze optie links laat liggen 


Ik wou alles systematisch aflopen en niet bij iedereen tegelijk om pillen, kuren, oefeningen,medicatie...gaan, kwestie van de juiste oozaak te vinden. Bezoek osteopaat staat sinds vandaag op de lijst  ;)
« Laatst bewerkt op: 21 juni 2005 - 22:49 door Qube »

Qube

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 689
  • teamNomaDesk.com
Overbelasting kraakbeen
« Reactie #21 Gepost op: 24 juni 2005 - 22:54 »
Citaat
In de reepstraat te Sint-Gillis, als da nog nie dicht bij de deur is hé  8-)

T'is een zéér goeie, Martine De Vos is de naam

Voila, maandag een afspraak met haar, ze heeft blijkbaar nog al "sporters" onder haar vleugels genomen  :P

Gevonden op de website voor volleybaltrainers

Citaat
DE ONTKENNING VAN DE OSTEOPATHIE.

Kennismaking.
Sinds 1973 verdiep ik me, op aanraden van een chirurg, in blessurebehandeling.
Pas in '95 maakte ik kennis met de osteopathie.(Zie: 32. Onder de loep.)
In '90 kreeg ik een heupprothese. Jaarlijks moest ik op controle en werd ook mijn andere heup bekeken. In '95 bleek ook die aan vernieuwing toe. 14 Dagen na de controle kwam ik bij een osteopaat vanwege mijn rug. Hij constateerde onder andere dat  mijn bekken scheef stond en dat er beperkingen waren in de sacro-illiacale gewrichten. Hij zou het corrigeren en dan zou ik bovendien veel minder last van mijn heup hebben.

Mijn scheefstand van het bekken is waarschijnlijk veroorzaakt door een stevige smak op het ijs in '85 of '86. Toen was osteopathie nog minder bekend in Nederland.
De scheefstand, samen met mijn zeer intensief les- en trainingsprogramma, zijn er ongetwijfeld de oorzaak van dat ik nu met 2 (overigens uitstekende) heupprothesen rondloop. Sinds de kennismaking met de osteopathie waak ik ervoor iemand te trainen met klachten in zijn bewegingsapparaat.
Enige ervaringen:
Toen ik Erwin Mortier (sprint atletiek) ging trainen, stond zijn rechtervoet minstens 30 graden naar buiten. Hij deed zware krachttraining en gebruikte creatine. Tijdens een 200m-loop kreeg hij een zware krampaanval van zijn achterhoofd tot zijn hiel. De volgende morgen bleek zijn voet naar buiten te staan. De bondsarts gaf Erwin toestemming om weer volledig verder te trainen. Ik ben met Erwin naar Dhr. v.d. Dries (osteopaath D.O.) gegaan. Die heeft zijn bekken gecorrigeerd. Vanaf dat moment stond zijn voet weer recht vooruit.
Wouter Verdurmen (Ned.kamp.800m jongens B '00) kreeg diverse klachten, waaronder hamstringirritaties. Advies bondarts: Wel trainen, maar niet voluit.
Na bezoek aan de osteopaat kon hij weer voluit trainen.
Sandra de Block, langeafstandsloopster meisjes B, kreeg knieklachten en vervolgens een scheve nek. Dhr. v.d.Dries zette haar bekken recht en corrigeerde de daaruit voortvloeiende foutieve knie- en nekstand. Daarna kon ze weer probleemloos lopen.
Mijn zoon Peter-Paul sukkelde dit jaar met zijn kuitspieren en zijn achillespees. Hij ging naar de osteopathe Martine de Vos (eveneens D.O.) in Sint-Gilles-Waas, België. Die maakte het bovengewricht tussen zijn kuit- en scheenbeen los. Prompt kon hij 3 dagen later de hele wedstrijd spelen.
Lees ook het verhaal van Daniel Ward in Onder de loep 33.

Wie een behandeling bij Dhr. v.d. Dries wil hebben moet 3 à 4 maanden geduld hebben (ook al maakt hij soms uitzonderingen voor sportmensen). De patiënten komen van ver buiten de regio. De meeste patiënten melden zich aan via mond-op-mond-reclame, geholpen patiënten brengen patiënten aan.
Ook gaan steeds meer huisartsen en specialisten tot verwijzing over.

Toen ik voor het eerst door hem behandeld werd ('95), waren er nog erg weinig osteopaten in Nederland (< 20). Ter vergelijking: In de agglomeratie Londen werken er 1000 osteopaten.

Hoe onbekend is osteopathie?
Onlangs vroeg een huisarts me: "Vertel me nu eens precies wat osteopathie is."
Nog verbaasder was ik, toen ik op mijn computer in mijn "Medische Encyclopedie" (Philips-uitgave 1996) las: "Osteopathie: Een niet nader omschreven aandoening van één of meer botten." In juni '01 bood de Aldi deze Medische Encyclopedie aan. Nog steeds: "Osteopathie: Een niet nader omschreven aandoening van één of meer botten."

Qube

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 689
  • teamNomaDesk.com
Overbelasting kraakbeen
« Reactie #22 Gepost op: 27 juni 2005 - 22:08 »
Citaat
maandag een afspraak met haar

Voila net terug van m'n eerste keer bij de osteopaat *klak*. Die heeft me daar in alle bochten en kronkels geplooid, ik wist niet dat ik zo lenig kon zijn. Wat een rare bedoening  ???  :o.

Ze stelde een gehele stijve rechter bovenkant vast (gespannen lever & dunne darm), bekken stond een beetje scheef en wervel L3 (verbinding met benen) zat ook niet 100% op z'n plaats. Zeker een pak meer water drinken (bwek) en die 8 blikjes Pepsi max/dag achterwege laten  :-* :P (Cola blijkt een sterk verzurende drank te zijn?). Ineens herinnerde ik me mijn stevige valpartij van in La Roche vorig jaar terug op m'n rechter zijde, zit dat er voor iets tussen?

Het was wel eens iets anders dan een wijzend vingertje te krijgen, "pas op hé jongen, ge zijt u aant overzetten hé". Deeeuuuh met wat, met m'n tochtjes van 2u tegenwoordig aan een hartslag van 110 en een 90/100rpm? Gisteren nog moeten bellen om mij te komen halen omdat ik niet meer kon trappen na 2u tuffen, ik stond daar mooi in de Nederlandse polders..."waar ben je?, wel euh...kweet nie :'(


Soit, eindelijk wordt er eens naar de vermoedelijke oorzaak gezocht. Oftewel ben ik binnenkort 3x28 euro (-30 van de ziekenkas) kwijt  ;)

Toe bie continjoed...

   
« Laatst bewerkt op: 28 juni 2005 - 15:02 door Qube »

muddy_

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 11
  • bikepix
Overbelasting knie?
« Reactie #23 Gepost op: 28 juni 2005 - 13:28 »
@Qube: een snel herstel gewenst!!

Dit verhaal komt me heel bekend voor. Mijn bikemaat sukkelt nu ook al zo'n jaar met zijn knie. De oorzaak was het éénmalig rijden met slecht afgestelde klikpedalen. Hij dreigt zelfs in een depressie te raken door het gemis van de bike. Na een eerste consult bij de huisarts werd hij verdergeholpen door sportartsen in het UZ te Brussel. De diagnose was een ontsteking in het kniegewricht en na maandenlange therapie, met het oog op een herstel, lijkt hij nu te hervallen in de blessure. Na een gans najaar en winter zonder biken komt dit hard aan en zou je voor minder...

Na het lezen van je verhaal ga ik hem nog maar eens proberen overtuigen een tweede (eigenlijk derde) diagnose te laten stellen. Maar al te vaak stellen we vast dat dokters ook maar mensen zijn die fouten maken, al handelen ze ter goeder trouw, en dat je zelf moet vragen stellen en actie ondernemen als je echt wil weten hoe de vork in de steel zit.

Stimpie

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 34
Overbelasting knie?
« Reactie #24 Gepost op: 28 juni 2005 - 23:13 »
Hopelijk komt het nu wel goed. Ben na de allereerste keer ook 2 maal moeten terugkomen.  En water, tja dat is nu eenmaal belangrijk voor het lichaam  ;)
Ps:  Was het Martine zelf die je behandeld heeft?

Qube

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 689
  • teamNomaDesk.com
Overbelasting knie?
« Reactie #25 Gepost op: 28 juni 2005 - 23:29 »
Citaat
Was het Martine zelf die je behandeld heeft?

Nee, een iets jongere dame  8). Voelde wel wat stijf aan vandaag en knie deed pijn, dus nog ff afwachten. Het spijtig aan al die zaken is dat je 3/4 weken kwijt bent met sessies en afspraken om dan te horen: ahja toch nie 100% wat ik dacht dat het was  :P

Jerommeken

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 171
  • Jerommeken
Overbelasting knie?
« Reactie #26 Gepost op: 4 juli 2005 - 19:50 »
Hier nog een knielijder  :(

Bij mij is het van 25 jaar geleden mijn onderbeen te breken waarna ze in het merg van mijn spaakbeen een spil von boven tot onder geklopt hebben. Op minder dan 3 weken kon ik weer stappen maar een jaar later moest de knie terug open om die spil er uit te halen. Ik denk dat er in het gewricht wat onregelmatigheden zijn achtergebleven die tegen het kraakbeen schrapen .

Ik heb jaaaaaren niet gefietst, wel gelopen en toen niets gevoeld.
Nu ik vaker in de Ardennen rijd en dus zwaarder moet trappen, heb ik na de rit wel pijn. Eigenlijk meer en meer waardoor ik er mij op betrap dat ik dat linkerbeen wat minder belast waardoor het  minder spiermassa heeft.

Ik denk dat het tijd is om eens een dokter te raadplegen. De vraag is dan welke : nen osteo of nen otho ?
Als er iemand een goeie kent regio Aalst ?
Life is too short to ride bad tracks ...

Adrenaline & endorphine !

zalman

 • Thierens Maarten
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 12
Overbelasting knie?
« Reactie #27 Gepost op: 4 juli 2005 - 20:31 »
Ik denk da ge best eerst eens een paar foto's laat nemen van uw knie, en daarbij een echografie laat uitvoeren om zeker te zijn dat er geen onregelmatigheden zijn.
Ik heb dit zelf ook vorige week laten doen, ook omdat ik aanhoudende last heb in mijn rechterknie.
mijn dokter dacht in het begin dat ik mijne meniscus gescheurd had maar dit blijkt het dus nie te zijn. Ook is er niet direct een andere oorzaak (vocht, spierscheur,...) gevonden.
 de volgende stap (als de pijn erger word)  is waarschijnlijk dat ik met mijn knie onder de scanner moet aangezien dat die foto's en echografie toch niet 100% zekerheid bieden
YOU CAN NEVER BE TO SPECIALIZED

Jerommeken

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 171
  • Jerommeken
Overbelasting knie?
« Reactie #28 Gepost op: 5 juli 2005 - 22:36 »
Ik denk da ge best eerst eens een paar foto's laat nemen van uw knie, en daarbij een echografie laat uitvoeren om zeker te zijn dat er geen onregelmatigheden zijn.

Dat zal er idd eens moeten van komen.

Vandaag 80km op de baan gereden en natuurlijk nix last gehad - moest ik constant pijn hebben dan zou ik er natuurlijk pronto werk van maken.
Life is too short to ride bad tracks ...

Adrenaline & endorphine !

Bebob

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 25
Overbelasting knie?
« Reactie #29 Gepost op: 7 juli 2005 - 13:21 »
Ik denk dat het tijd is om eens een dokter te raadplegen. De vraag is dan welke : nen osteo of nen otho ?
Als er iemand een goeie kent regio Aalst ?

Dr Victor in Brugge (ortho) heeft van mijn knie nog gered wat er te redden was na 3 operaties door KLUNGELS die ze moesten verbieden om nog knie-operaties uit te voeren.  Dat is ondertussen meer dan 8 jaar geleden.  Niet evident om hem te pakken te krijgen (want hij werkt ondertussen met een aantal assistenten).  Ik heb goede ervaringen met zijn diagnose, kennis over recente ontwikkelingen in zijn vakgebied en operatie door hem uitgevoerd.

Lopen, voetbal en tennis is verleden tijd maar hij heeft mij aangeraden om meer te fietsen om de spieren rond de knie sterker te maken.  Ik heb soms wat last maar het weer doet er wel veel aan.  Ik denk wel eens bij Meetcentrum Bullen langs te gaan (waar ik hier toch veel goeds over lees) om te zien of mijn fietskes wat goed afgesteld zijn. 
A bad day of mountainbiking is better than a good day at work.

Rudy

 • rarara....
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 49
  • http://www.devroey.net
Tendinitis, wat nu?
« Reactie #30 Gepost op: 11 juli 2005 - 13:29 »
Ik sukkel sinds de HGC met tendinits in mijn knie.  Op doktersadvies moet ik onstekingswerende zalf smeren, ijs er op leggen en rusten. Hier ben ik dus al enkele weken mee bezig maar merk niet veel beterschap. Volgens de dokter zou de oorzaak kunnen liggen aan een verkeerde afstelling van mijn fiets.
Nu mijn vraag is: heeft er iemand ervaring met tendinitis en eventuele remedies?
26 maart 2006 - Toertocht Bierkarboys Overijse - 30/45/80km!

Peter

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 588
Tendinitis, wat nu?
« Reactie #31 Gepost op: 11 juli 2005 - 13:54 »
Dat zijn maar mlapmiddelen.
Ge moet proberen achterhalen waardoor het ontstaan is.
Bij problemen met de knie is spelen metde zadelhoogte vaak iets dat helpt.
De oorzaak kan overbelasting, val, onevenredig ontwikkelde spieren, pijnvermijdenden abnormale beweging door scheve pedalen(plaatjes) cranks, slechte zadelstand, pedaalplaatjes op de verkeerde plaats onder de schoen enz. zijn.
Er zijn ook compenserende oefeningen met gewichten aan de voet enz.
Maar dat moet de dokter toch weten.
Last met de knieën dat gaat nooit over op 1-2-3.  En mountainbiken vervangen door wegrittejes met een hogere zadelstand en veel tpm, als dat gaat dat zult ge wel voelen.
Kniestukken dragen onder uuw lange broek in de winter en met een korte broek als het geen 18 graden is.
Ik heb rotknieën door basket spelen, maar op de fiets heb ik er door voorzichtih te zijn nooitlast van gehad, behalve één keer toen door een teveel aan training de bovenste spieren meer ontwikkeld waren en de knieschijf naar boven getrokken werd.

Qube

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 689
  • teamNomaDesk.com
Tendinitis, wat nu?
« Reactie #32 Gepost op: 11 juli 2005 - 14:03 »
Rudy,

Allemaal 1 pot nat. Direct een persoon met verstand van zake raadplegen (beginnen bij ortho). Een simpel zalfje zal toch nie veel helpen bij een tendinits  ::). Tendinits is geen "blessure" maar een gevolg van een oorzaak die je ergens anders moet zoeken bv.:

- Val
- overtraining
- Probleem aan het bekken of rug
- Spieronevenwicht
- Verkeerde afstelling fiets

Ik ben me momenteel suf aan het zoeken achter de oorzaak . Vele kunnen wel tendinits opsporen en tijdelijk bestrijden maar de oorzaak vinden en oplossen ohwee.... ::).

Mischien kunnen we verder gaan in 'mijn' (hmhm) topic, dan blijft alles bij elkaar, ik hernoem de titel dan wel naar knieproblemen ofzo. Ze zijn begonnen bij overbelating van het kraakbeen zo via tendinits tot aan een cyste (laatse diagnose), enfin ze vinden het niet direct  :-*

trouwens rusten??? rijden met bijna geen beslating (hogere freq.) zou zelf herstelend werken (doorbloeding v.d. pees?)

Sorrow

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 27
  • MTB blog
Tendinitis, wat nu?
« Reactie #33 Gepost op: 11 juli 2005 - 14:44 »
Ik sukkel sinds de HGC met tendinits in mijn knie.  Op doktersadvies moet ik onstekingswerende zalf smeren, ijs er op leggen en rusten. Hier ben ik dus al enkele weken mee bezig maar merk niet veel beterschap. Volgens de dokter zou de oorzaak kunnen liggen aan een verkeerde afstelling van mijn fiets.
Nu mijn vraag is: heeft er iemand ervaring met tendinitis en eventuele remedies?
jup , tendinitis :)
eerst gewoon doorgereden ....  >:(
daarna osteopaat + oefeningskes, ik merkte  verbetering , maar telkens als ik ging rijden had ik terug hevige pijn ( zelfs rustig rijden , een half uurtje)
1,5 maand geleden mijn fiets laten afstellen bij Bullen.  Rij nu pijnloos rond , kan bijna terug alles doen wat ik wil   :applaus:
« Laatst bewerkt op: 16 juli 2005 - 22:55 door PhrAcE »

Qube

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 689
  • teamNomaDesk.com
Knie problemen
« Reactie #34 Gepost op: 16 juli 2005 - 22:37 »
Een heel mooie, geanimeerde en leerrijke site over oa. knieporblemen gevonden :applaus:

mtbhurricane

 • 4Bikers Crew
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 955
Knie problemen
« Reactie #35 Gepost op: 16 juli 2005 - 22:42 »
Idd een héél knappe site.
Of het juist is wat daar staat weet ik niet. Maar die tekeningen waarop je met de cursor kan gaan staan om te zien waar je ergens zit, is wel heel knap!
Ik heb tot nog toe 28 keer een marathon gereden, maar ik heb veel vaker géén marathon gereden. Het is een rotgevoel om als je een marathonbiker bent, te beseffen dat je volop bezig bent geen marathon te rijden!

PhrAcE

 • Kris De Craemer
 • 4Bikers Crew
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 1117
  • bk0ne ProDucTioNzzz - PhraSeR StyLee
Knie problemen
« Reactie #36 Gepost op: 16 juli 2005 - 23:09 »
toegevoegd aan de links-database!
thx Qube

Qube

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 689
  • teamNomaDesk.com
Knie problemen
« Reactie #37 Gepost op: 28 juli 2005 - 18:30 »
Bon, een update:

- 2 weken gerust, geen fiets aangeraakt
- In de 2 weken: 5xkiné en 2x osteopaat
- Stretch oefeningen a volonté
- Doosje ontstekingsremmers
- Liters water gedronken (moest v.d. osteo  :ohmygod:)
- 3 x lichte zwemoefeningen, een half uurtje crawl (was verdikke nog moeilijk :nerd:)

Vandaag grote test, er stond een rustig ritje van -2u op het programma, eindelijk terug op de fiets. Na 7 km moeten terugkeren van de opkomende pijn, tegen dat ik thuis was kon ik met moeite nog kracht zetten. I.p.v verbeteren is het alleen maar erger geworden na die rust, ben er nog een goed streepje conditie kwijt door geraakt ook  :huh:

Heeft er iemand nog andere suggesties. Een ortho, kiné, sportdokter *WATHEVER* die gespecialiseerd is in fietsers en die z'n tijd neemt om eens te kijken. 1xhuisdokter, 2xkiné, 1xosteo en 1xortho, om +25 jaar studie heeft er al naar m'n knie gekeken  :muur:

LuckyIron

 • Wim Hermans
 • Modderhater
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 1445
  • Wim Hermans
Knie problemen
« Reactie #38 Gepost op: 28 juli 2005 - 18:34 »
Prof. Bellemans van UZ Leuven (zit wel in Pellenberg)

zie hier voor meer info.

succes!

 :cool:

Mr. Wallace

 • Marcel
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 151
  • Mr. Wallace online
Knie problemen
« Reactie #39 Gepost op: 28 juli 2005 - 21:47 »
Bon, een update:

- 2 weken gerust, geen fiets aangeraakt
- In de 2 weken: 5xkiné en 2x osteopaat
- Stretch oefeningen a volonté
- Doosje ontstekingsremmers
- Liters water gedronken (moest v.d. osteo  :ohmygod:)
- 3 x lichte zwemoefeningen, een half uurtje crawl (was verdikke nog moeilijk :nerd:)

Vandaag grote test, er stond een rustig ritje van -2u op het programma, eindelijk terug op de fiets. Na 7 km moeten terugkeren van de opkomende pijn, tegen dat ik thuis was kon ik met moeite nog kracht zetten. I.p.v verbeteren is het alleen maar erger geworden na die rust, ben er nog een goed streepje conditie kwijt door geraakt ook  :huh:

Heeft er iemand nog andere suggesties. Een ortho, kiné, sportdokter *WATHEVER* die gespecialiseerd is in fietsers en die z'n tijd neemt om eens te kijken. 1xhuisdokter, 2xkiné, 1xosteo en 1xortho, om +25 jaar studie heeft er al naar m'n knie gekeken  :muur:

Bij mij heeft rust ook meer slecht dan goed gedaan, maar je hebt reeds zowat alles geprobeert dat er te proberen valt hé. Ik zou inieder geval rustige tochtjes op de weg blijven doen. Vermits spierversterkende oefeningen niet helpen moet er toch echt iets structureels fundamenteel fout zijn met de knie ? Je hebt neem ik aan al foto's laten nemen, en was daar helemaal niets op te zien ??  Dan zit er niks anders op dan blijven spierversterkende oefeningen te doen, na elke fietsbeurt ijs en zalf te smeren, eventueel nog ontstekingsremmende pillekes ... en wachten op verbetering  :o   

Klinkt cru omdat je al zolang wacht, ik weet het, maar bij mij heeft het ook enkele maanden geduurd, en is het al een keer teruggekomen, maar nu sinds februarie (fingers crossed) lijkt alles onder controle. Waarschijnlijk zal ik er bij opbouw nieuw seizoen terug last van krijgen, maar ga dit jaar onmiddelijk meer krachttraining inbouwen, en hopen dat de problemen definitief achter de rug liggen.
http://users.skynet.be/fa055571 Een nieuw jaar, een vers paar benen