Auteur Topic: Zeebrugge vast circuit  (gelezen 2914 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ivan

  • 4Bikers Member
  • Berichten: 216
Zeebrugge vast circuit
« Gepost op: 25 januari 2006 - 10:14 »
Dit heb ik gelezen :

Mountainbikeparcours op strand geopend
Traject geschikt voor cross en recreatie

Zeebrugge - Op het strand in Zeebrugge is er sinds dit weekend naast het evenementenplatform ook een mountainbikeparcours. Het traject is een kilometer lang en kan door iedereen gratis gebruikt worden. Onder de aanwezigen ook minister Renaat Landuyt (SP.A), die voor de allereerste keer op een mountainbike reed.

Het parcours is zowel geschikt voor recreatie als voor mountainbikecross'', legt initiatiefnemer Peter Dapper van Zeebrugge Events uit. In december vorig jaar kreeg Zeebrugge Events vzw en de Handelsgebuurtekring groen licht van stad Brugge. De groendienst zorgde voor logistieke steun en hielp de palen in de grond slaan.

Het parcours slingert zich rond het evenementenplatform en als het vriest kan de natuurlijke ijspiste van dit platform mooi ge´ntegreerd worden in het parcours. Het evenement blijft toegankelijk tot 15 maart 2006.

De opening kon op heel wat belangstelling rekenen. Schepen van Toerisme Hilde Decleer (CD&V) en federaal minister Renaat Landuyt (SP.A) kwamen het lint doorknippen en de minister reed zelfs het parcours in. Dat inrijden verliep niet zonder slag of stoot, want het was de eerste keer dat de minister op een mountainbike reed.

Goed voor Zeebrugge

Ook het team renners van Victaulic-Europe-cycling Team reed mee. De jonge renners hadden er al een trainingssessie van meer dan honderd kilometer opzitten, maar hadden weinig moeite met dit parcours.

,,Het is voor Zeebrugge een pluspunt dat hier ook in de winter iets te doen is'', zegt toerismeschepen Decleer. ,,Ik ben dan ook heel blij met dit initiatief. We hebben in een stad als Brugge nood aan mensen die op allerhande manieren willen investeren in evenementen.''
"The Peetfather"