Auteur Topic: verslagje  (gelezen 2301 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Djambo

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 251
verslagje
« Gepost op: 18 april 2007 - 09:48 »
Om de herinnering een beetje scherp te houden, een eerste verslagje 

DAG 1 DONDERDAG

Een blind date om 6 uur ’s morgens aan de Kinepolis, een bikerleven kan toch spannend zijn. :grin: :grin:
Ik zag Tomatchef verwonderd kijken toen hij een quasi identieke Cannondale F 600 in grasgeelgroen op de drager zag staan.
Twee uurtjes later tuften we Tournavaux binnen, en de grote vrees om het hotel niet te vinden viel direct weg : Tournavaux bleek 1 straat te tellen, en een twintigtal huisjes waarvan één bedolven onder bikes…. :toeme: :toeme:
Oude en nieuwe gezichten groeten, en tien seconden later vaststellen dat je alle namen alweer kwijt was, verdorie het wordt spannend !
Dan maar de bagage op een bed gekieperd, en gezien er enkel nog dubbele bedden beschikbaar waren, was het even afwachten wie mijn bedpartner voor de drie nachten zou worden (gelukkig heeft LuckyIron zich keurig gedragen  :devil:)
De 4bikerscrew schotelde ons nog een goed ontbijtje voor en dan was het klaarmaken voor de rit.
De twijfel sloeg weer toe : zou een korte broek en trui werkelijk warm genoeg zijn ? Na twee sneeuw4daagsen leek dit zo onwaarschijnlijk….maar de zon brandde alle twijfel weg. :cool: :cool:
Even de concurrentie monsteren, benen keuren, wintervet afwegen, en dan inklikken en op pad.
Tournavaux ligt aan de Semois dus moest er eerst langs het asfalt uit de vallei geklommen worden, daarna dook Phrace bergop in een uitgedroogd beekje en legde er onmiddellijk de pees op.
Stoom kwam uit mijn oren, pfffff, er zou gevlamd worden…. :shocked:
We waren in bikersparadijs, singletracks, technische passages, bospadjes, klimmetjes, er bleek in dit stukje Frankrijk geen asfalt te liggen !!
En op het moment dat de beentjes wat stilvielen dook de Flying Kitchen Crew onverwacht op, met drank, cakejes, banaantjes, frisse appelsienen, wat een service ! :hail: :hail:
De olijke broers van de FKC streefden ernaar de bikers fit en tevreden te houden, en ons dan het bos weer in te jagen. Amai klasse.
Algauw was de ‘bike-orde’ van klimmen en dalen gezet. Tomatchef, Polarbear, Cannoncraze, en Dirttracker vlamden naar boven en Phrace, Bandit, Terre gooiden zich naar beneden. :applaus: :applaus:
Dit alles zonder testosterongeweld, geduw of getrek, de groep schikte zich vanzelf naar de talenten van de bikers 
High van de endorphines kwamen we terug in Tournavaux.
Eventjes de bikes een beurt geven, om dan weer verwend te worden door de FKC met een heerlijke maaltijd van rijst, kip en provencaalse saus. Iedereen kon gerust drie tot vier porties opscheppen om de tiger in de tank terug op peil te brengen…
De gesprekken stroomden van high tech talk naar diepzinnige thema’s zoals de oosterse toedracht van de westerse windrichting (of zoiets hé Java ? :P :P) en de nood aan bijpassend vocht werd prachtig ingevuld door enkele blonde Leffes. :bier: :bier:

DAG 2 VRIJDAG

Marathondag, 75 kilometer voor de boeg, de groep had er zin in, de zon had er zin in, de bikes stonden te trappelen maar eerst een fantastisch ontbijt by the FKC.
Rustig op asfalt de vallei uit naar een parcours waar we nog niet konden van dromen !
Snode plannen werden gesmeed om de jongste van de bende Tomatchef wat af te matten, en Filip, Cannoncraze, Polarbear, Dirttracker en voor zover het ging ikzelf demarreerden speels op elke helling. Uiteindelijk beten we allemaal in het zand want de jongste bleek ‘ne grote moteur’ te hebben  :flower: :flower:
Schitterende landschappen werden afgewisseld met stevige klimmetjes, en felle afdalingen.
Intussen werd er leuk bijgepraat over ditjes en datjes, zorgde MTBhurricane achteraan voor de verdwaalde schaapjes, of de leeggelopen tubes…. ;)
En als alles wat stilviel was er altijd Zotte Mol die met een gevatte opmerking de ganse groep aan het lachen bracht. :muur:
30 graden in het bos, het was zweten, maar de FKC zorgde voor de noodzakelijke drank, broodjes en banaantjes.
Dirk had zowaar een helmcam mee, die bandit dan mocht proefdraaien,  youtube here we come ! :grin:
Op het moment dat iedereen zowat van het hotelletje aan het dromen was, deelden we plots intensief in het diepzinnig moto van Phrace  :flower: ‘lekker chillen op de helling’.
Wat zoveel wil zeggen als de onmogelijkste berg naar boven klimmen (behalve dan voor Lucky Iron, waarvan toch dringend moet onderzocht worden of hij wel van deze planeet afkomstig is  :grin:) of de hevigste afdaling, die ondergetekende dan ook liever op handen en voeten nam… :nerd: :nerd:
Yeah !! De MTBgrenzen werden verlegd, the sky was weer the limit : daarvoor waren we gekomen  :hail:
Tijd voor spirelli alla carbonara con broccoli.

DAG 3 ZATERDAG

Opnieuw steeg de temperatuur naar de 30 graden, en doken weer de fantastische bossen in dit stukje Frankrijk in.
Op de middagbevoorrading, besloot ikzelf, gevolgd door Java, Dirttracker, Bandit, Dirk, en Profi om langs de asfalt de laatste 30 kilometer af te leggen en er een relaxnamiddagje van te maken.
Terrasje, gothic fuifje, duikje in de semois, aperitiefje, keuvelen over de dinges des levens, amai de diepgang van dit weekend werd vree straf !
Even later stoof de rest binnen, en verloor MTBhurricane voor de zoveelste keer de eindsprint van de Supernaut Bom van Balen… :P :P :P

DAG 4 ZONDAG

Vandaag werd ons een lekker bollend parcours beloofd, vlotjes eventjes de 4daagse afronden met 40 kilometer.
Het bleek inderdaad vlot te bollen, maar misschien eerder omdat de grenzen zodanig verlegd waren dat niet veel ons nog afschrikte…. Daarop rijden : waarom niet, daaraf rijden : waarom niet…. :shocked: :shocked:
Het vertrouwen in de gids was torenhoog, tenslotte waren we nu allemaal chillers in France  :cool: :cool:
De FKC overtrof zichzelf weer eens met plaatselijke suikertaarten, carré confituurkes en zoveel lekkers…
Maar het beste moest nog komen : terug in Tournavaux wachtte ons een heerlijke barbecue.
Ikzelf moest er echter vlug vandoor gezien vrouw en kindjes, papa nog eens in levende lijve willen aanschouwen…..

Tja zo een weekend, zo een groep, dit was toch een ‘once in a lifetime’ moment, zo een ogenblik waarna je met heimwee terugkijkt !
CU  :) :)
« Laatst bewerkt op: 18 april 2007 - 13:53 door LuckyIron »

mtbhurricane

 • 4Bikers Crew
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 971
verslagje
« Reactie #1 Gepost op: 18 april 2007 - 13:05 »
MOOI Djambo, heel mooi!  :applaus:

Mooie herinneringen aan een hele toffe bende! Spijtig dat ook hieraan veel te snel een einde moest komen!  :$   :cry:
Ik heb tot nog toe 28 keer een marathon gereden, maar ik heb veel vaker géén marathon gereden. Het is een rotgevoel om als je een marathonbiker bent, te beseffen dat je volop bezig bent geen marathon te rijden!

mtbhurricane

 • 4Bikers Crew
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 971
verslagje
« Reactie #2 Gepost op: 18 april 2007 - 22:29 »
Na het leuke verslag van Djambo, nu ook de column.
Ik heb tot nog toe 28 keer een marathon gereden, maar ik heb veel vaker géén marathon gereden. Het is een rotgevoel om als je een marathonbiker bent, te beseffen dat je volop bezig bent geen marathon te rijden!

dirttracker

 • Dave Raes
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 178
verslagje
« Reactie #3 Gepost op: 19 april 2007 - 22:01 »
Mooi verslagje Djambo  :applaus: zou niet beter kunnen vertellen.

PhrAcE

 • Kris De Craemer
 • 4Bikers Crew
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 1133
  • bk0ne ProDucTioNzzz - PhraSeR StyLee
verslagje
« Reactie #4 Gepost op: 19 april 2007 - 23:46 »
kzal er dan ook eens aan moeten beginnen: verslagje typen, foto's verzamelen, filmmateriaal verzamelen, tracklogs uitplotten, etc... onvergetelijke vakanties vergeet je anders te rap... :)