Auteur Topic: onsteking??  (gelezen 8347 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Profi

 • john hinderyckx
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 180
onsteking??
« Gepost op: 12 augustus 2007 - 13:05 »
Sinds juni na een training heb ik last in men lies , het is geen pijn die ik voel maar eerder iets die in men lies knelt met uitstraling in de bovenbeen , voelt het meest bij het fietsen en bij het auto rijden , dus wanneer het been niet gestrekt is , na 4 verschillende onderzoeken (nmr , ct scan enz...) die uiteindelijk het probleem niet lokaliseerd (moet dit ook positief want alles is oke) heeft de dokter een spuit toegedient tegen onstekking ( want op foto is dit meestal niet te zien)
Men vraag is nu of het normaal is dat ik tot op vandaag van die spuit nog meer last heb , dus werkelijk een pijnlijk gevoel die ik niet eerder had. Moet ik wat geduld hebben tot de spuit zijn uitwerking doet of wat?? Ieman al eerder een spuit gehad tegen een ontstekking?? graag wat advies want na 3 maanden en amper gefiest te hebben ben ik redelijk pisnijdig aan het worden. :cry:
« Laatst bewerkt op: 12 augustus 2007 - 19:49 door PhrAcE »
zie eens op onze gastenkamer www.breadandbutter.be

d@Mit

 • Tim Oosterlinck
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 604
onsteking??
« Reactie #1 Gepost op: 12 augustus 2007 - 17:14 »
Op basis van de informatie hierboven is voor een leek niet veel op te maken. Ik reken mezelf als leek en denk bij aanhoudende pijn / vwoos gevoel in de lies aan een liesbreuk. Wat hebben ze precies ingespoten? Als het cortisone is, moet je het tijd geven. Maar het zou wel eens kunnen dat het na een bepaalde tijd terugkomt, cortisone zijn slechts een lapmiddel.
« Laatst bewerkt op: 12 augustus 2007 - 19:49 door PhrAcE »

Djambo

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 251
onsteking??
« Reactie #2 Gepost op: 13 augustus 2007 - 08:15 »
Gekend en ambetant probleem waar ik ook wel eens mee sukkel  !
Het is een delicate regio met tal van kleine spiertjes en knooppuntjes van zenuwen....(en natuurlijk ook ander belangrijk gerief  :cry:)

Goed dat grote boosdoeners uitgesloten zijn, dus geen liesbreuk of erger...

Het gaat dus inderdaad naar alle waarschijnlijkheid om een ontsteking van een kleine spier, pees, of zenuwknooppunt met uistraling tot in de knie...

Cortisone had in feite moeten helpen, maar is misschien op de verkeerde plaats ingespoten...

Ik heb hiervoor een 'traag werkende' onstekingsremmer (pillen) moeten nemen gedurende 2 weken, met rust.

Hierna was het veel beter..... ;)

Profi

 • john hinderyckx
 • 4Bikers Member
 • Berichten: 180
onsteking??
« Reactie #3 Gepost op: 13 augustus 2007 - 12:13 »
Vandaag de dokter opgebelt om wat uitleg over de pijn , hij wist me te zeggen dat ik wat geduld (+/- 14 dagen ) moet hebben omdat bij het toedienen van de spuit de ene daar beter op reageer dan de andere. :oops:
zie eens op onze gastenkamer www.breadandbutter.be

Thierry

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 730
onsteking??
« Reactie #4 Gepost op: 13 augustus 2007 - 13:17 »
Toen ik eind 2002 begon met MTB'en, heb ik ook een hele tijd gesukkeld met een oude liesblessure die weer opspeelde. Die blessure (een geforceerde spier in de liesstreek denk ik, ben er eigenlijk nooit mee naar de dokter geweest :$) dateerde nog van toen ik baseball speelde, en bezorgde me destijds soms zodanig hevige pijn dat ik amper nog kon stappen. Soms leek het zelfs alsof ik door m'n linkerlies zakte :( ... En bij het fietsen (eind 2002 dus) was het dus opnieuw van datte: als de kou zich erop zette, kon ik na afloop van m'n tochtje nog met moeite wandelen.

Ik ben dan eerst naar de huisdokter gegaan, en die heeft me doorverwezen naar een kinesist, waar ik 10 behandelingen heb ondergaan: massage (o.a. met een soort ultrasone micro), ijs leggen, Voltaren zalfke smeren, oefeningskes doen ... En daarnaast zelf thuis ook elke dag Voltaren smeren, ijs leggen, rusten, en als ik toch ging MTB'en ervoor zorgen dat ik zeeeer rustig opwarmde (er dus niet meteen vollen bak invliegen) en geen kou kreeg in de liesstreek.

Dit heeft een hele tijd geduurd (minstens zes weken), en dan was de hinder zo goed als verdwenen. Nu heb ik er geen enkele last meer van bij het fietsen, maar als ik bijvoorbeeld opnieuw zou beginnen baseballen (heb er af en toe terug zin in) en lopen en spurtjes trekken, duurt het geen 5 minuten of ik zak weer door m'n linkerlies ...

Zit er ergens een pointe in dit verhaal ? Euh, kweeni ... Misschien 't feit dat een kinesist-bezoekje wat meer licht op de zaak kan gooien ? Zorg wel dat je een dokters-attest hebt, dan trek je 't merendeel van de kosten terug van de ziekenkas (allez, destijds was dat toch zo  ;)).
www.point2leuven.be -> GPS voor auto, moto, outdoor ...

Iegienie

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 1476
onsteking??
« Reactie #5 Gepost op: 13 augustus 2007 - 23:15 »
liesstreek ontsteking, nu en dan een knakkig gevoel bij het stappen (kloenk kloenk kloenk, precies of er iets tegenwringt), zitten op een zachte stoel geeft pijn na een tijdje, in autozetel zitten en pijn krijgen bij gas geven (lange leve de cruise control), in autozetel zitten en je portefeuille in je achterzak geeft pijn, ... Bij mijn klant hadden ze zachte luxueuze bureelstoelen en verdwaalde tuinstoelkes, ik ging altijd op die tuinstoelekes zitten (herinner me dat nu, is zes jaar geleden).

tel daar nog bij pijn aan de zijkant van het bekken, soms zo veel pijn in de lies dat je niet meer kan stappen, vooral pijn bij het bergop rijden van korte hellingetjes bergop, krachtverlies bergop...


ik kan uiteraard alleen maar voor mezelf spreken, maar bij mij gaat het dus blijkbaar om een bekken dat blokkeert/kantelt, oa. omdat ene been wat korter is dan het andere, omdat mijn linkerkant meer spieren bevat (gevolg, oorzaak). Zo'n blokkering kan optreden bij een val, ikzelf verdenk een Volleybal accident van een kleine 15 jaar geleden dat indertijd eigenlijk niet verzorgd geweest is.

Die spieren zijn gevormd uit kompensatie, omdat ik hier waarschijnlijk al 15 jaar mee zit maar er enkel echt last van begin te krijgen bij lopen/fietsen/kano etc...
Er echt mee sukkelen is pas de laatste vijf/zes/zeven/acht jaar : van toen de trainingen in de winter iets straffer werden. Het is gebeterd met kine, osteopatie, rugoefeningen sterker maken rug, rugoefeningen mobilisatie, trauwmeel spuitjes van de dokter, goede zithouding, fully, ...

En AL deze elementen zijn dus belangrijk : de ontsteking moet weg, de blokkage moet weg, de spieren errond moeten versterkt worden... Vergeet n aspect, en het keert terug. En als het in orde is, dan keert het na verloop van tijd ook terug, als je er gevoelig aan bent.
En gouden raad : ga eens naar een osteopaat D.O. en laat hem eens een diagnose stellen. Die zal nakijken of er niks geblokkeerd zit, en dit rechtzetten. Maar, dan begint het pas. Daarna moet je de omringende spieren sterker maken, daarvoor moet je dus een kine zoeken die er echt iets van kent.

En, ALS er een ontsteking op zit dan moet die weggehaald worden, bijvoorbeeld met een spuitje. Maar dan moet je weer bij een gespecialiseerde arts zijn die weet waar exactemento je een spuit moet zetten. Een spuitje is veel beter dan een reeks pillekes, omdat dat heel sterk en lokaal werkt. Maar als die arts niet goed weet waar hij het moet zetten, tja, dan ben je weer even ver...


Soit, veel sterkte...
« Laatst bewerkt op: 13 augustus 2007 - 23:17 door Iegienie »
Team Green : www.team-green.be

Iegienie

 • 4Bikers Member
 • Berichten: 1476
onsteking??
« Reactie #6 Gepost op: 13 augustus 2007 - 23:20 »
als ik profi zijn tekstje nog eens nalees dan ben ik er meer en meer van overtuigd dat die dokter evengoed een doosje rozijntjes had gegeven : elke dag ntje, en als het doosje leeg is mag je terug gaan fietsen...
Team Green : www.team-green.be